Festival Gledališče spletk

Online festival gledališča zatiranih bo v treh dneh predstavil tri produkcije in delavnice, kako misliti, uporabljati in prenesti metodo na splet ter jo uporabiti v mladinskem delu.

V spletnem dogodku se bo ogledalo predstavo “Ena roza je dovolj” katero so pripravile Magdalene Krivopete, feministična podsekcija KUD Transformator. Predstava preizprašuje kje vse se zrcali patriarhalnost in heteronomativnost in kakšne so naše možnosti izbire (ne) glede na spol? Nastala je kot odgovor na primer sodne prakse v primeru spolnega nasilja v Sloveniji. Skozi proces ustvarjalke potrjujejo, da vsak “da” in vsak “ne” v vsakem primeru služi moškim. Ne glede na konvencije mednarodnega prava. Ker ena je dovolj, da smo vpletene vse.

Predstava ima obliko forumskega gledališča in k raziskovanju preko intervencij vabi tudi gled-igralke_ce. Predstavi sledijo delavnice in diskusija. Dogodek bo potekal v angleščini.

19. 1. 2022 bo na sporedu “Noises of the silence”, predstava nemške skupine Kuringa in Red Ma(g)dalena international, 25. 1. 2022 pa forumska predstava “Do we have a choice” Hrvaške skupine POKAZ in Romske organizacije mladih Hrvaška. 

Več informacij o prihajajočem dogodku, ostalih predstavah in prijavnica so na voljo tukaj.

Vir: KUD Transformator