Film na ulici

Prve septembrske dni bo Kinotrip na krilih Mladih zmajev že tretjič odpotoval na šolsko igrišče v Zalog, kjer se bo odvilo pestro dogajanje za mlade: filmi, glasba in zabava. Letošnja novost Filma na ulici pa je, da se bodo mladi v petek na dogajanje v Zalog lahko zapeljali s posebnim filmskim avtobusom LPP-ja.

Program

Petek, 1. 9.

17:00 »Nemitežit« – z muz’ko
Prizorišče dogajanja bodo zavzeli mladi glasbeni ustvarjalci. Na odru bodo nastopili Lara in Hana, Pyroxene, The Mint in DJ Ayit. Na ogled bo tudi fotografska razstava Ne mi težit z mu’zko – mladi žuramo z Ljubljano, avtorja Črta Piksija. V »chill out« kotičku bodo na voljo poslikava s kano in osvežujoči koktejli.

20:30 Kratki mladinski filmi festivala Videomanija

21:00 Film: Gospodična Nemitežit, Jamais contente, Emilie Deleuze, Francija, 2016, 90 min
Itak, da ti vsi težijo, ko si star trinajst let. Aurore to na lastni koži izkusi čisto vsak dan. Težijo ji starši in še učitelj, za povrh vsega pa jo želi njen bend za prvi koncert obleči v kičasto belo obleko. In ker tega noče, je menda nemogoča. Bo trmasto vztrajala pri svojem ali vseeno vsaj malce popustila?

Sobota, 2. 9.

17:00 Mali impro maraton
Po igrišču se bo razlegal smeh in vsepovsod se bo širila dobra volja. Za to bo z improviziranimi skeči poskrbela ŠILA – Šolska impro liga.

20:30 Kratki mladinski filmi festivala Videomanija

21:00 Film: Novi mulc, Le nouveau, Rudi Rosenberg, Francija, 2015, 80 min
Benoît v upanju, da si med sošolci pridobi vsaj nekaj priljubljenosti in morda celo osvoji lepo sošolko Johanno, po stričevem nasvetu doma organizira »najbolj noro zabavo«. Pred njimi je nepozaben večer, poln odštekanih for, kar pa je šele začetek novih prijateljstev.

S filmskim avtobusom v Zalog!

Mladi se v petek, 1. 9., v Zalog lahko zapeljete s posebnim avtobusom LPP-ja. Ta se bo ustavil na avtobusnih postajah v Črnučah, za Bežigradom in v Šiški pri mladinskih centrih Mladih zmajev ter v centru mesta pri Kinodvoru nasproti glavne železniške postaje. Po koncu dogajanja bo avtobus mlade peljal tudi nazaj. Predviden odhod avtobusa iz Črnuč proti Zalogu je ob 16. uri, iz Zaloga pa bo zvečer odrinil ob 23. uri. Sedež si zagotoviš preko elektronske prijavnice (prevoz za mlajše od 15 let je možen z dovolilnico).

V primeru dežja se dobimo pred in v Centru Zalog. Vse dogajanje je za obiskovalce brezplačno.

Več  na spletnih straneh Kinodvora in Mladih zmajev ter na profilih na Facebooku in Instagramu – #filmnaulici.