Filmski natečaj Keep it Cool – Zgodbe podnebnih sprememb

Na Zavodu MEPI vse mlade med 13. in 20. letom starosti vabijo k udeležbi na mladinskem natečaju za kratki film Keep it Cool – Zgodbe podnebnih sprememb, ki poteka pod okriljem Britanskega veleposlaništva v Ljubljani in pri katerem sodelujeta še British Council in WWF Adria.

Namen natečaja je prikaz škodljivih posledic podnebnih sprememb na lokalno naravno okolje mladih in s tem mladim dati možnost, da pošljejo jasno sporočilo sodelujočim na podnebnem vrhu COP26 v Glasgowu novembra letos, da so podnebne spremembe postale del našega vsakdana in da je napočil skrajni čas za sprejetje ambicioznejših ukrepov v boju za ohranitev našega planeta.

Rok za oddajo kratkih filmov je 10. oktober do 23.59.

Mladi in mentorji (učitelji, mladinski delavci, …) ste vabljeni k udeležbi na 1. spletnem seminarju v sklopu natečaja, ki bo potekal v ponedeljek, 28. junija, s pričetkom ob 15.00. Seminar bo namenjen predstavitvi razpisnih pogojev in poglobitvi v temo natečaja, ki so torej podnebne spremembe, za kar bodo poskrbeli predstavniki WWF Adria.

Prijavite se lahko tukaj najkasneje do nedelje, 27. junija.

Več informacij o nagradah, pogojih natečaja in vsebinah, ki vam bodo v pomoč pri pripravi kratkih filmov, lahko najdete tukaj.

Vir: Zavod Mepi