Focusove junijske dogodivščine za mlade- filmske, družabne in družbene

Focus, društvo za sonaraven razvoj, v okviru projekta “Our Food. Our Future” pripravlja več aktivnosti za mlade. Vse na temo prehranskega sistema, v povezavi z migracijami in podnebnimi spremembami.
 
Svetovni dan varnosti hrane, ki ga obeležujemo 7. junija, letos poteka pod sloganom “Varna hrana danes za zdrav jutri”. Z mislijo na boljši jutri se hrani posvečajo tudi v projektu “Our Food. Our Future”, saj si želijo bolj trajnostni prehranski sistem.
 

Z različnimi aktivnostmi bodo opozorili na dve nevidni sestavini, ki se vsakodnevno znajdeta na evropskih krožnikih – to sta kršenje človekovih pravic in uničenje okolja. Če se vam zdi, da ti dve sestavini ne spadata na vaše krožnike, se jim pridružite v akciji #feedthefuture, ki je namenjena sejanju semen za prihodnost in podajanju sporočil za bolj etičen in trajnosten prehranski sitem.

V okviru Festivala migrantskega filma 2021 bo Focus sodeloval pri organizaciji dveh dogodkov, ki bosta osvetlila skrite stroške obstoječega gospodarskega modela in prehranskega sistema.

Filmske projekcije in pogovori z zanimivimi sogovorniki bodo prikazali povezave med trenutnimi ekonomski modeli, prehrambenim sistemom, lakoto, migracijami, podnebnimi spremembami in uničenja okolja.

  • Pogovor Človeški obrazi podnebnih sprememb: Vplivi podnebnih sprememb na migracije, pri katerem bodo sodelovali Živa Kavka Gobbo (Focus), Aljoša Petek (Pravno-informacijski center nevladnih organizacij), Eyachew Tefera (Inštitut za afriške študije), Samar Zughool (Zavod Povod). Pogovor bo vodila Kristina Božič.
  • Pogovor Zloraba naravnih dobrin in migrantskih delavk in delavcev, pri katerem bodo sodelovali Gosia Juszczak, avtorica filma Ukradene ribe, Goran Lukić iz Delavske svetovalnice in Živa Kavka Gobbo iz okoljske organizacije Focus. Pogovor bo vodila Petra Meterc.

Več o prireditvah in ostalih aktivnostih lahko najdete tukaj

Vir: Focus