Foto natečaj na temo diskriminacije

Društvo Humanitas v sklopu mednarodnega projekta Širimo solidarnost (SAY) vabi fotografe in fotografinje, da prispevate svoje fotografije, ki pokrivajo temo diskriminacije. V okviru tega širokega področja jih zanima predvsem diskriminacija zaradi družbene neenakosti ali na osnovi spolne usmerjenosti in spolne identitete.

Cilj projekta Širimo solidarnost, v katerem Društvo Humanitas sodeluje s partnerji iz Hrvaške, Italije, Poljske, Francije in Španije, je ozaveščati študente in mlade o temah solidarnosti, revščine, neenakosti, diskriminacije, človekovih pravic in analizirati globalne izzive preko fotografske analize in pisanja.

V sklopu projekta vsaka država išče fotografe ali fotografinje, ki v svojih fotografijah pokrivajo različne pomembne teme: diskriminacija, duševno zdravje, vojne in konflikti, podnebne spremembe, rasizem in spolna neenakost. Vsaka država pokriva eno temo, v Sloveniji pokrivajo temo diskriminacije.

Vabijo vas, da na omenjeno temo izberete in jim pošljete največ 2 fotografiji. Izmed vseh fotografij, ki jih bodo prejeli, bodo skupaj s partnerji na temo diskriminacije izmed vseh prispelih fotografij izbrali 2. Sledilo bo spletno glasovanje, kjer bodo na vsako temo izbrali 1, finalno fotografijo. V namen spletnega glasovanja bi bili 2 izbrani fotografiji z vašim dovoljenjem objavljeni na spletu.

Te fotografije bodo natisnjene na razglednicah in jih bodo analizirali dijaki in dijakinje v več sto evropskih šolah. Mladi, ki sodelujejo v projektu, se bodo naučili analizirati sliko, razvozlati sporočila, skrita v njih, pa tudi druge vizualne materiale, s katerimi so vsak dan obkroženi v sodobni družbi. Nato bodo te razglednice poslali na neznane naslove in upali na odgovor sodržavljanov.

Za finalno izbrano 1 fotografijo bodo zakupili avtorske pravice za 1 leto (900 €), pogodbo boste podpisali z društvom Humanitas.

Amaterske in profesionalne fotografe in fotografinje pozivajo, da jim pošljejo svojo fotografije na omenjeno temo do najkasneje ponedeljka, 20. 11. 2023 na barbara@humanitas.si. Tu so tudi na voljo za vsa dodatna vprašanja.

Več informacij o natečaju najdete tukaj.

Vir: Društvo Humanitas