Fotovizije 2023

Za mlade fotografe med 15. in 30. letom JSKD, v sklopu Festivala Vizije, razpisuje državni natečaj za najboljše fotozgodbe.

Festival mladinske kulture Vizije je prostor za predstavitev, srečevanje, druženje in povezovanje mladih ustvarjalcev, ki delajo na področju gledališča in lutk, filma in fotografije. Potekal bo med 19. in 21. majem 2023 v mestu mladih, Novi Gorici.

Fotografski natečaj je tematski. Za Fotovizije 2023 je razpisana tema DRAMA VSAKDANA. Iščejo fotozgodbe, ki bodo na izviren in avtorski način ovekovečile pestrost, dramatičnost in vzdušje dogajanja na odru življenja in mladosti. Na natečaj se lahko prijavijo mladi ustvarjalci med 15. in 30. letom iz Slovenije ter Slovenci iz zamejstva ali tujine, pa tudi tuji državljani, ki se šolajo ali stalno bivajo v Sloveniji. Ustvarjalci lahko delujejo samostojno ali v okviru šol, društev, zavodov, krožkov, vendar pa se morajo na natečaj prijaviti kot posamezniki.

V fotografski seriji, ki jo avtor prijavlja, naj bo od 5 do 7 fotografij. Format posameznih fotografij ni pomemben, mora pa biti znotraj serije poenoten. Posamezen avtor lahko sodeluje z eno prijavljeno fotozgodbo. Minimalna ločljivost fotografij naj bo 300 dpi, končni format povečav za razstavo bo največ 30 cm × 40 cm oz. v ustreznem sorazmerju.

Prijava je možna preko spletne prijavnice tukaj.

Več informacij o natečaju je na voljo tukaj.

Vir: Mlad.si