FUSE challenge 2022 – Citython urbane mobilnosti

V skupni organizaciji Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija, ki ga koordinira Zavod za gradbeništvo Slovenije ter s podporo ekipe projekta FUSE Challenge 2022, bo tudi letos potekal hekaton: Citython 2022.

Citython je odlična priložnost za delo na realnem izzivu na temo mobilnosti, kjer boste sodelovali v reševanju resničnih družbenih izzivov, pridobili bogate izkušnje iz prakse in se dodatno aktivirali v družbeno udejstvovanje. Temi, kateri se bo na hekatonu obravnavalo so:

  • Izziv Mestne občine Kranj: Premostitev višinske razlike in s tem povezovanje starega mestnega jedra s potniškim terminalom ter z naseljenimi območji ob njem.
  • Izziv Mestne občine Ljubljana: Promocija trajnostne mobilnosti študentov v Ljubljani.

Želijo si razviti ideje, ki bodo v skladu z načeli trajnostne mobilnosti za transport blaga in ljudi v urbanih okoljih, z namenom razbremenitve transportnih mrež in zmanjšanja negativnega onesnaževanja okolja. Udeleženci lahko oblikujejo različne rešitve, pri čemer morajo podati celostno rešitev, vključno z načrtom za reševanje izzivov in akcijskim načrtom za implementacijo. Najboljša ekipa bo poleg finančne nagrade dobila tudi potovanje v Barcelono (Španija), na Svetovni kongres mobilnosti – ultimativni globalni dogodek o trajnostni in pametni urbani mobilnosti. Zmagovalna ekipa, bo imela tam priložnost predstaviti svojo zamisel in validirati prototip rešitve na končni predstavitvi pred vodilnimi strokovnjaki iz področja mobilnosti (za letalske karte in nastanitev bo poskrbljeno).

K sodelovanju vabijo študente vseh smeri – 1., 2. in 3. stopnje ter mlade strokovnjake do 30. leta, ki jih zanimajo ideje in rešitve na področju mobilnosti.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: FUSE Challenge 2022