Galerija ZDSLU vabi mlade umetnike_ce na razpis

Galerija Zveze društev slovenskih likovnik umetnikov, vabi k prijavi na razpis za sodelovanje pri razstavi, v katero bodo vključeni mladi ustvarjalci_ke, do 35. leta iz njihovih 9. regionalnih društev, vseh zvrsti likovno vizualne umetnosti. Razstava bo potekala letos novembra v Galeriji ZDSLU. Mlajše avtorje_ice, ki morda še niso člani Zveze, bodo s povabilom k sodelovanju, povabili tudi k včlanitvi v ZDSLU in njegova regionalna društva  

V sklopu razstav mladih avtorjev, ki jih za v prihodnje načrtujejo za daljše obdobje, želijo k sodelovanju povabiti ustvarjalce_ke, ki so šele na začetku svoje ustvarjalne poti in pogosto nimajo možnosti, da bi se predstavili s svojim delom. 

Povabilo daje mladim avtorjem popolno svobodo na področju tematike, vsebine in tehnike. Vsak se lahko prijavi z enim artefaktom po lastni izbiri.   

Kustos letošnje razstave bo dr. Jurij Selan, izredni profesor za likovno teorijo, ki bo opravil tudi izbor prijavljenih avtorjev. Odprtje razstave bo v četrtek, 12. 11. 2020 ob 18.00. Razstava bo na ogled do petka, 4. 12. 2020. 

Rok prijave je 2. 10. 2020. Ob prijavi predloži življenjepis (600 znakov s presledki) in reprodukcijo dela v JPG obliki na e-poštni naslov: zdslu@zveza-dslu.si in petra.kosi@zdslu.si. 

Več informacij lahko najdeš tukaj, ali pa na Facebook strani, tukaj.