Gledališče Glej vabi ustvarjalke_ce k prijavi na poziv za rezidente_ke 2021 – 2023

Gledališče Glej v letu 2020 prvič razpisuje tematski poziv in sicer za projekte, ki se navezujejo na tehnologijo in razvoj projekta v mednarodnem nivoju. V ta namen razpisujejo 3-letni program Glej, rezident, ki je namenjen razvoju ustvarjalk_cev s področja avtorskega gledališča in hibridnih gledaliških praks, s poudarkom na celostnem razvoju umetnika_ice, procesu in raziskavi.  

Progam poleg nastanka novih del, umetnike_ce spodbuja k poglobljeni raziskavi in razvoju odprtih procesov in novih metodologij.  V času rezidence ponujajo umetniku_ci ali umetniškemu kolektivu raziskovanje specifičnega projekta oziroma idejo vezano na njihovo osebno poetiko ali umetniški razvoj, kot tudi finančna sredstva za projekt, vsi Glejevo infranstrukturo in opremo ter mednarodne povezave in partnerstva, ki bodo ključna za razvoj projekta.  

Prijava naj vsebuje:  

  • povzetek projekta;  
  • življenjepis umetnika_ce oziroma umetniške skupine;  
  • opis konteksta projekta in razlogov za njegovo uprizoritev: zakaj prav ta ideja, v kakšnem kontekstu nastaja, kako naslavlja in vključuje sodobne gledališke prakse, kaj si predstavljate na odru, zakaj se vam zdi, da projekt potrebuje daljši razvojni proces; 
  • okvirno časovnico in cilj projekta;  
  • seznam predvidenih sodelavcev: funkcije in reference predvidenih sodelavcev. 

Prijave sprejemajo do vključno 25. 5. 2020 na e-poštni naslov poziv@glej.si 

Več informacij lahko najdeš tukaj.