Impro liga: Smeti TAM vs Banda Ferdamana Zlatorog

Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO vabi v nedeljo, 12. 1. 2020 ob 20.00 na Impro ligo, kjer se bosta v CSK France Prešeren na predstavi pomerili ekipi Smeti TAM in Banda Ferdamana Zlatorog.

Smeti so ostanki zgodovine, pomešani s svežimi surovinami, ki obetajo velike izpuste brez filtra, Banda Ferdamana pa so z lugom podmazana štajerska impro velesila. Na predstavi tako obetajo pokrivanje igralcev, drzne teme, sočne zgodbe in nepričakovane izzive.

Improvizatorji in improvizatorke: Smeti so kapetan Jan Hrušovar, Tereza Kolbezen, Katarina Vodnik, Miha Možina, Luka Korenčič, Sašo Weilgoni – Miš in Črt Lipnik. Ekipo podpira Tovarna avtomobilov Maribor.  Banda Ferdamana so kapetanka Mojca Frim, Eva Štingl, Vid Lobnik, Blendor Sefaj, Tim Andrić, Nika Matanović, Žiga Pigac, Jasmina Čuješ, Matic Komel in Matic Ačko

Vstopnina: 8 eur oz. 6 eur za študente, dijake in brezposelne ob predložitvi potrdila.

Vstopnice bodo na voljo na dan predstave od 19.00 dalje.

Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas, ki poteka že od leta 1993. Glavnina programa poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče slovenskih improvizatorjev in improvizatork.  Sezono 2019/2020 kot rdeča nit zaznamuje šport in odnos med športom in kulturo. Posvečamo se raziskovanju športnega spektakla, ognjevitovsti, vztrajnosti in moči, performativnosti v športu in športnim elementom v gledališču ter iščemo športni, kulturni in družbeni komentar.

Več informacij o dogodku lahko najdeš tukaj