Infrastruktura trajnostnega prehranjevanja

Zavod Ypsilon vabi v sredo, 22. maja 2019, na predavanje, na katerem bodo poskušali pojasniti, zakaj pogoji za večjo prehransko varnost mestne občine Ljubljana še niso uresničeni, ugotoviti kakšna je povezava med zmogljivostjo infrastrukture in stopnjo samooskrbe, ter pojasniti pomen celovitega in sistemskega načrtovanja kratkih oskrbnih verig.

V zadnjem desetletju so se v mestni občini Ljubljana razvila majhna distribucijska podjetja, ki skušajo v mestnem okolju udejanjiti trajnostne vrednote pri oskrbi s hrano. Delujejo na različnih lokacijah, njihova skupna značilnost pa je dostava ekopridelkov ene ali več kmetij porabnikom na dom ali na dogovorjeno mesto.

Na delavnici bo predavala Leni Pernar, ki je po izobrazbi arhitektka, ki na fakulteti za Management zaključuje magistrski študij s področja trajnostnega razvoja. V svoji zaključni nalogi je predstavila in raziskala trajnostno prehransko infrastrukturo kratkih oskrbnih verig in njihov pomen za razvoj pregransko prožne mestne občine Ljubljana.

Delavnica je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava.

Prijave sprejemajo na e-naslov: info@ypsilon.si.

Več si lahko preberete tukaj.