16. februar in 10. marec 2022: Predstavitev štipendij

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije vabi, da se jim pridružite na spletnem dogodku v enem ali drugem terminu, kjer boste iz prve roke dobili vse informacije o štipendijah, ki jih dodeljuje sklad, to so Zoisova štipendija, štipendije za deficitarne poklice, štipendije Ad futura za mednarodno mobilnost, štipendija za Slovence v zamejstvu in po svetu. Povedali vam bodo, kje najdete informacije o štipendijah drugih ustanov in pa kje iskati razpise za kadrovske štipendije.

Spletni dogodek se bo odvijal v sredo, 16. 2. 2022, ob 16.30, ali v četrtek, 10. 3. 2022, ob 17.00.

Prijavite se lahko tukaj. Povezavo do dogodka vam bodo na naveden elektronski naslov poslali najkasneje dve uri pred dogodkom.

Vsebina:

  • Zoisova štipendija: je namenjena dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih kot spodbuda za doseganje izjemnih dosežkov in s tem ustvarjanje dodane vrednosti na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti.
  • Štipendije za deficitarne poklice: namenjene spodbujanju mladih za vpis v izobraževalne programe za poklice, za katere je na trgu zaznati razkorak med trenutnim in prihodnjim številom razpoložljivih kadrov in predvideno ponudbo delovnih mest. Namenjene so dijakom, ki so prvič vpisani v katerega od izobraževalnih programov za deficitarne poklice, štipendijo pa lahko pridobijo za celotno obdobje trajanja izobraževalnega programa.
  • Štipendije Ad futura so namenjene izboljšanju strokovne usposobljenosti, zagotovitvi kadrov za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter prenosu znanja in dobrih praks, da se izboljša konkurenčnost slovenskega gospodarstva.
  • Štipendije za Slovence v zamejstvu in po svetu so namenjene pripadnikom avtohtone slovenske narodne skupnosti v sosednjih državah in potomcem slovenskih izseljencev za študij na višješolskem ali visokošolskem izobraževanju 1. ali 2. stopnje v RS.
  • Izmenjevalnica: aplikacija, ki je mladim v pomoč pri iskanju kadrovske štipendije.
  • Štipendije drugih ustanov: kje dobim informacije?

Več si lahko preberete tukaj.

Vir: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije