ArtsLink mednarodne štipendije 2019

Nova pobuda mednarodnih štipendij “ArtsLink International Fellowships” je glede na pretekla leta spremenila svojo shemo podpiranja umetnikov, umetniških vodij, kuratorjev in producentov z vseh umetniških področij.

Štipendije za leto 2019 so namenjene posameznikom iz upravičenih držav in spodbujajo mednarodno izmenjavo. Štipendije niso omejene z umetniškim področjem, ampak so usmerjene na ustvarjalni proces ter aktivno sodelovanje in dialog s skupnostjo. Razširjeni program štipendij tako omogoča do tri leta podpore z začetno rezidenco, nadaljevanjem projekta v ZDA in kasneje v državi, iz katere štipendist prihaja.

ArtsLink vabi posameznike (umetnike, umetniške vodje in kuratorje …) z vseh umetniških področij iz 37 upravičenih držav, da se prijavijo za mednarodne štipendije. Do nadaljnje podpore za realizacijo projekta bodo upravičeni tisti posamezniki, ki bodo uspešno zaključili rezidenčno bivanje v ZDA.

REZIDENCE V ZDA: Pettedenske rezidence bodo potekale jeseni 2019. CEC ArtsLink izbrane rezidente namesti v uveljavljene ameriške neprofitne umetniške organizacije in krije stroške bivanja, dela, potovanja in zdravstvenega zavarovanja. Posameznikom, ki bodo oddali prijavo, ni potrebno navezati vnaprejšnjih stikov z organizacijami v ZDA. Pogoj je le znanje angleškega jezika.

Rok za prijavo je 15. oktober 2018.

Več si lahko preberete tukaj.