Delavnica: Ilustracija malo drugače

V soboto, 7. 3. 2020, ob 11.00 bo organizirana delavnica z naslovom “Ilustracija malo drugače” z umetnostno pedagoginjo in umetnico Neveno Aleksovski, ki bo potekala v Mali galeriji Banke Slovenije na Slovenski cesti 35. Delavnica bo slonela na ilustraciji kot tematskem izhodišču razstave in je namenjena vsem generacijam.

Izhajajoč iz vprašanja, kaj vse je lahko ilustracija in kaj vse lahko služi kot predloga za ilustriranje, bodo sodelujoči_e povode za ilustracijo iskali izven siceršnjih virov, kot so literarni teksti, v bolj nepričakovanih fenomenih, v časopisnih oglasih, televizijskih novicah ali kateremkoli drugem momentu vsakdanjega življenja. Ilustracija se bo tako pokazala v polni luči kot univerzalni jezik, ki lahko komunicira vse segmente naših življenj.

Delavnico bodo zaključili_e z zbiranjem in vezanjem izdelkov sodelujočih v umetniške zine, samozaložniške “naredi sam_a” publikacije.

Prijave zbirajo do zapolnitve mest oziroma do 6. 3. 2020 na e-poštni naslov vidmarvladimir@gmail.com in nevena.aleks@gmail.com.

Udeležba je brezplačna.

Več informacij o delavnici lahko najdeš tukaj.