Delavnica: O bullyingu skozi umetnost

Ali ste vedele_i da več kot 40% LGBTIQ+ mladih poroča o doživetem nasilju in/ali diskriminaciji na podlagi svoje spolne usmerjenosti/identitete?

Nasilje se velikokrat dogaja v šoli/na fakulteti. Ali ste tudi ve_i kdaj s strani sošolk_cev doživele_i: žaljive opazke; nespoštovanje osebnih zaimkov/imena; verbalni ali fizični napad; žaljivo ali nespoštljivo obnašanje; grožnje z razkritjem spolne in/ali seksualne identitete ali podobno?

Morda še vedno doživljate vrstniško nasilje v šoli ali pa mobing na delovnem mestu? Ali vas targetirajo s sovražnimi komentarji na spletu? Si želite o teh izkušnjah spregovoriti v varnem prostoru skozi kreativne pristope? Bi želele_i skozi deljenje svoje izkušnje nagovoriti druge LGBTIQ+ mlade, ki so v podobni situaciji? Si želite aktivno nastopiti proti nasilju?

Vabijo vse, ki:

  • se identificirate kot LGBTIQ+ osebe,
  • imate oz. ste imele_i izkušnje z medvrstniškim nasiljem in/ali nasiljem na spletu,
  • ste pripravljene_i o njih spregovoriti oz. jih izraziti skozi kreativne pristope,
  • ste pripravljene_i priti na 6 krajših delavnic (termini in trajanje po dogovoru) med februarjem in junijem 2019.

Vabljeni_ne na delavnice kreativnega izražanja, ki vam bodo omogočile, da o svojih izkušnjah “spregovorite” skozi kreativne metode in umetnost ter nagovorite druge mlade LGBTIQ+ osebe, ki so v podobni situaciji.

V Društvu Parada ponosa želijo skupaj z vami ustvariti prostor, kjer lahko varno spregovorite o doživljanju nasilja ter najdete kreativne načine, kako o temi spregovoriti oz. jo prikazati širši javnosti.

Prijavite se lahko do 25. januarja 2019.

Več o delavnici si lahko preberete tukaj.