Delavnice: Avtorske pravice za kulturni in kreativni sektor

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost vabi na delavnico “Avtorske pravice za kulturni in kreativni sektor”.

Ustvarjalke_ci v kulturi in kreativnih industrijah se s tematiko avtorskih pravic srečujejo na različne načine, najpogosteje sicer kot avtorice_ji, ki želijo zaščititi svoje pravice v odnosu do naročnic_kov avtorskega dela, v odnosu do njenih_govih uporabnic_kov. Pogosto se dogaja, da ustvarjalke_ci ne poznajo podrobno avtorskega prava in avtorskih pravic, ki jim pripadajo.

Z namenom intervencije v tovrstvo situacijo Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje organizira delavnico, ki bo potekala v okviru projekta “Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce”, na kateri bodo predstavljene osnove avtorskega prava. Delavnico bo vodila odvetnica Urša Chitrakar.

Delavnica bo izvedena na treh krajih po Sloveniji in sicer v Kopru, Ljubljani in v Mariboru. Prijavite se lahko najkasneje do 17. 3. 2020 na e-poštni naslov: marusa.golob@asociacija.si.

Več informacij o terminih in delavnici lahko najdeš tukaj.