Ekranov filmsko-kritiški krožek Do zadnje besede

Slovenska kinoteka vabi na Ekranov filmsko-kritiški krožek Do zadnje besede.

Na tretji ediciji krožka se bo podrobneje posvetilo vprašanjem dokumentarnega in LGBTQ+ filma, ideologiji filmske podobe in osnovnemu filmskemu ločilu – montaži.

Tematska predavanja, ki jih bodo predstavili sodelavke in sodelavci revije za film in televizijo Ekran ter Slovenske kinoteke, kot tudi predavatelji in predavateljice na AGRFT in Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, bodo pospremile projekcije izbranih filmov in praktična srečanja, na katerih bodo udeleženci_ke pod strokovnim mentorskim vodstvom debatirali_e o zagatah in rešitvah praktičnih nalog, ki bodo spremljale teorijo in jih vodile do pisanja zaključnega besedila.

Udeleženci_ke bodo na vsakem predavanju prejeli_e krajši tematski seznam izbrane literature za nadaljnje samostojno raziskovanje. Za zaključek bo vsak samostojno napisal filmsko kritiko. Vsa besedila bodo objavljena na spletni strani Slovenske kinoteke, najboljša pa v tiskani reviji Ekran.

Krožek obsega 9 srečanj, ki bodo marca, aprila in maja (zaključno srečanje) potekala v prostorih Slovenske kinoteke na Miklošičevi 28.

Cena za krožek je 30 evrov. Vključuje ogled 8 filmov, 4 predavanja in strokovno mentorstvo na praktičnih srečanjih in pri pisanju filmske kritike.

Podroben program je na voljo tukaj.

Vir: Slovenska kinoteka