EYE 2021: Odpotuj kot popotniški novinar

Vsaki dve leti European Youth Event (EYE) privabi skupaj tisoče mladih iz vse Evropske unije, da lahko skupaj delijo in oblikujejo svoje ideje o prihodnosti Evrope. To je edinstvena priložnost, da se srečate z mladimi iz cele Evrope v središču evropske demokracije. Socialna akademija vas vabi, da se jim pridružite in z njimi odpotujete od 7. do 10. oktobra v Strasbourg.

Evropski parlament je dal možnost, da 30 mladim, ki jih zanimajo EU teme, multimedija in popotniško novinarstvo, omogočijo brezplačen prevoz na dogodek ter nočitvi v hotelu (tudi udeležba na dogodku je brezplačna).

Urnik aktivnosti je sledeč:

  • Rok za prijave je ponedeljek, 6. september 2021.
  • Najkasneje v torek, 7. septembra, boste izvedeli, če je vaša prijava potrjena.
  • 1. usposabljanje: (Popotniško) Novinarstvo in fotografija: sobota, 18. septembra 2021, od 9.00 od 15.00 , v Ljubljani (udeležba obvezna).
  • 2. usposabljanje: Snemanje in video produkcija: v soboto, 2. oktobra 2021, od 9.00 do 15.00, v Ljubljani (udeležba obvezna).
  • Odhod na EYE 2021 v Strasbourg bo iz Ljubljane (Dolgi most), 6. oktobra, zvečer. V Ljubljano se boste vrnili 10. oktobra 2021 v dopoldanskih urah.
  • Rok za oddajo končnega izdelka (video, foto, blog) je do 24. oktobra 2021.

Prijavijo se lahko mladi, ki bodo na dan dogodka stari od 16 do vključno 30 let in ki imajo stalno prebivališče v državi članici EU. Mladoletne osebe se lahko dogodka s skupino udeležijo le ob soglasju staršev oz. skrbnikov.

Ob potrditvi prijave mora udeleženec plačati kavcijo 50 eur, ki zagotavlja resnost prijavitelja pri udeležbi na dogodku. Kavcija se v celoti vrne v primeru, da se udeleženec udeleži vsaj enega od usposabljanj, dogodka v Strasbourgu in odda končni izdelek v predvidenem času.

Več informacij o dogodku in prijavi najdete tukaj.

Vir: Socialna akademija