FeKK: Odprte so prijave na evropsko delavnico za filmsko kritiko

Društvo za uveljavljanje kratkega filma Kraken obvešča, da Evropska mreža za filmski diskurz (The END) in revija za kratki film Talking Shorts organizirata dve večdnevni delavniški srečanji za nadobudne filmske kritike, ki bosta potekali med festivaloma kratkega filma v Lagu (24.–29. julij 2023) in Ljubljani (14.–19. avgust 2023).

Udeleženci delavnic bodo pod vodstvom uveljavljenih novinarjev in filmskih strokovnjakov dobili vpogled v novinarske prakse in se naučili osnovnih veščin filmske kritike s pomočjo kratkih filmov in kuriranih programov kratkih filmov.

Delavnica je namenjena vsem, ki so starejši od 18 let in jih resno zanima kritično in diskurzivno delo s filmom ter se lahko udeležijo obeh enot tandemske delavnice. Skupna kotizacija je 150 evrov (če je kotizacija za vas previsoka, stopite v stik z organizatorji).

Oba festivala nudita: namestitev, kritje potnih stroškov (do skupno 150 evrov), obroke med potekom obeh enot delavnice (zajtrk in kosilo) in polno akreditacijo, ki omogoča dostop do vseh projekcij in drugih festivalskih dogodkov.

Prijavnica je na voljo tukaj. Prav tako so odprte prijave za prijavo kratkih filmov, ki se bodo predvajali na festivalu. Več informacij o prijavi je na voljo tukaj.

Vir: CNVOS