FILM: od scenarija do montaže (15 ur)

Socialna akademija vabi na 15-urno usposabljanje za mlade, kjer boste postopno in preko vaj ter praktičnih primerov na petih srečanjih spoznavali osnove ustvarjanja filma – preko zgodovine in teorije do snovanja in izdelave lastnega izdelka.

1. SREČANJE: Kratka zgodovina in teorija filma

V prvem srečanju boste predstavili kratko zgodovino svetovnega in slovenskega filma ter raziskali, kaj film sploh je. S pomočjo slikovnega in predvsem video materiala boste preleteli razvoj filma. Izdelali boste kinegraf (flipbook) in pogledali, kako se je film sploh začel. Dogodek bo potekal v torek, 5. 4. od 16.00 do 18.30 v Knjižnici Rudnik.

2. SREČANJE: Scenaristika

V drugem srečanju se boste posvetili tridelni strukturi scenarija in si ogledali kratki film, ki dobro ponazarjajo to scenaristično strukturo. Spoznali boste KIT SCENARIST, program, namenjen pisanju scenarijev. Sledilo bo praktično delo, kjer bo vsak napisal svoj scenarij za eno do trominutni kratki film. Dogodek bo potekal v torek, 12. 4. od 16.00 do 18.30 v Knjižnici Rudnik.

3. SREČANJE: Režija

V tretjem srečanju boste spoznali osnove režije, delo z igralci, filmske sektorje in vlogo režiserja na setu. Dogodek bo potekal v torek, 19. 4. od 16.00 do 18.30 v Knjižnici Rudnik.

4. SREČANJE: Kamera

V četrtem srečanju boste izdelali zgodboris za svoj kratki film. Spoznali boste kadriranje in snemanje. Dogodek bo potekal v torek, 26. 4. od 16.00 do 18.30 v Knjižnici Rudnik.

5. SREČANJE: Montaža

V zadnjem srečanju se boste spoznali z aplikacijo za montažo video materiala CapCut za pametne telefone. Osvojili boste osnove filmske montaže ter posneti material zmontirali v kratke filme. Dogodek bo potekal v torek, 3. 5. od 16.00 do 18.30 v Knjižnici Rudnik.

Več informacij ter prijavnico najdete tukaj.

Vir: Socialna akademija