izPOSTAVI se V javni PROSTOR 3

Gledališče Ane Monro vabi k udeležbi na projektu izPOSTAVI se V javni PROSTOR 3.

Udeleženci projekta izPOSTAVI se V javni PROSTOR 3 bodo spoznavali in usvajali tehnike in veščine uličnega gledališča in sodobnega cirkusa ter imeli priložnost za raziskovanje možnosti povezovanja, prepletanja in dopolnjevanja obeh umetniških disciplin. Pomemben del programa je tudi odkrivanje podobnosti in razlik v kulturi, običajih, jeziku in življenjski realnosti med dvema državama balkanske regije (Slovenija in Srbija). Mladi bodo v okviru izmenjav veliko časa aktivni v javnem prostoru. V Ljubljani na ulicah, v Beogradu pa jim bo omogočena izkušnja delovanja v začasno postavljeni cirkuški vasi, kjer bo ena od ponujenih aktivnosti trening na letečem trapezu.

Programske aktivnosti bodo vodene s strani izkušenih uličnih in cirkuških umetnikov, ki bodo mlade spodbujali tudi h kreiranju avtorskih produkcij, s katerimi se bodo po želji predstavili občinstvu jubilejnega 25. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica v Ljubljani in jubilejnega 10. mednarodnega festivala sodobnega cirkusa CirkoBalkana v Beogradu, v sklopu katerih bosta potekali izmenjavi. Na obeh festivalih si bodo udeleženci lahko ogledali raznolike predstave in bili v stiku s performerji iz različnih držav.

Projekt je brezplačen in namenjen mladim med 16. in 31. letom. Prva izmenjava bo potekala med 27. 6. in 6. 7. v Ljubljani, druga pa med 16. in 25. 9. v Beogradu.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Gledališče Ane Monro