Javni poziv za izvajalce delavnic Social Impact Award

Social Impact Award je največja Evropska skupnost socialnih podjetnikov do 30. leta starosti. Od leta 2009 SIA izvaja izobraževalne programe in inkubatorje v Evropi, Aziji in vzhodni Afriki. SIA s tem podpira socialne podjetnike na začetku svoje poti pri razvijanju in implementiranju inovativnih poslovnih rešitev ključnih družbenih izzivov našega časa.

Vse to počnejo z organiziranjem dogodkov in delavnic, s katerimi večajo ozaveščenost glede socialnega podjetništva, mlade učijo potrebnih veščin z usmerjanjem njihovih idej od nejasnih namenov do obetavnih podjetij. Ponudijo tudi možnost mreženja s podobno mislečimi mladimi in z uspešnimi socialnimi podjetniki, hkrati pa omogočajo tudi podporo in promocijo najboljšim idejam s Social Impact Award.

Delavnice, ki jih izvajalci izvajajo so “Idea generation” oz. inkubator idej, “Impact modeling”, “business modeling” in “business planning” ter variacije teh delavnic.

Vrline, ki jih pri kandidatih iščejo so:

  • komunikativnost in odprtost,
  • sposobnost fasilitacije srednjih do velikih skupin,
  • znanje uporabe digitalnih orodij, kot so zoom ipd.

Pogoj, ki ga morajo izpolniti vsi kandidati, da lahko postanejo izvajalci delavnic Social Impact Award-a je nujna udeležba na usposabljanju, ki ga bo organiziral Social Impact Award Slovenija.

Usposabljanje je namenjeno predstavitvi in poglabljanju znanja o socialnem podjetništvu, predstavitev metod, ki se uporabljajo med delavnicami in kratek praktični preizkus.

Datum usposabljanja bo določen naknadno.

Prosijo, da zainteresirani kandidati svoje podatke oddate tukaj, do 5. 1. 2022.

Za vse dodatne informacije so na voljo na elektronskem naslovu sara.vilhar@socialimpactaward.net.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: SLOAM, Slovenska agencija za mlade