Mednarodna fotografska delavnica “Meeting Memories” na temo zgodovine in spominjanja

V sklopu projekta “Meeting Memories” se bo odvijalo mednarodno izobraževanje, ki ponuja možnost srečanja in razpravljanja o temah kulture ohranjanja spomina, praks spominjanja, sodobne zgodovine in različnih totalitarnih režimov skozi objektiv fotografije.

Srečanje je namenjeno vsem, ki jih te teme zanimajo, za udeležbo na izobraževanju pa so na voljo 4 prosta mesta.

Izobraževanje bo sestavljeno iz teoretičnih in praktičnih vaj, ki jih bodo koordinirali trenerji ter sodelavci iz Documente in partnerskih organizacij.

Potekalo bo v hibridni obliki, ki bo povezovala spletna mednarodna srečanja z nacionalnimi ali regionalnimi študijskimi obiski krajev spominjanja.

Vse fotografije, ki jih bodo udeleženci ustvarili med delavnico, bodo predstavljene na spletni razstavi, poleg tega pa bodo nekatere izmed njih izbrane, da postanejo del razstave, ki bo na ogled v Vidmu v Italiji novembra 2021.

Projekt sestavljajo 4 različne aktivnosti, za katere bodo prijave zbirali ločeno (prednost bodo imeli že vključeni udeleženci), in sicer:

  • Izobraževanje na temo spominjanja skozi prizmo fotografije (april 2021);
  • Študijski obisk koncentracijskega taborišča Dachau (junij 2021);
  • Izobraževanje za strokovne delavce v izobraževanju in mladinske delavce na temo pedagogike spominjanja (Ljubljana, oktober 2021);
  • Zaključna konferenca (Videm, november 2021).

Več informacij lahko najdete tukaj.

Vir: Socialna akademija