Mladinska izmenjava: izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2

Mednarodna interdisciplinarna raziskovalna delavnica izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2 je 12-dnevni program neformalnega izobraževanja in usposabljanja za mlade, ki se ljubiteljsko ali pol profesionalno ukvarjajo z različnimi umetniškimi praksami.

Obsega praktične delavnice s področja uličnega gledališča, sodobnega cirkusa, avdiovizualne umetnosti in glasbe. Udeležencem ponuja možnost za izmenjavo idej, znanj, izkušenj in orodij ter priložnost za ustvarjanje avtorske kreacije v javnem prostoru in prezentacijo te na 22. mednarodnem festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica 2019.

V okviru projekta bodo 18 udeležencem – 6 mladim iz Slovenije, 6 mladim iz Srbije in 6 mladim iz Hrvaške – zagotovili BREZPLAČNO udeležbo v programu ter namestitev in prehrano v času trajanja tega.

Pogoja za prijavo sta starost od 18 do 30 let in 100 % prisotnost na delavnicah. Rok za prijavo je 1. 6. 2019.

Program je oblikovan kot serija 4 intenzivnih delavnic, aktivnosti pa bodo vsak dan potekale 6 ur in pol. Delavnice, na katerih bodo udeleženci v javnem prostoru skozi prakso uličnega gledališča, sodobnega cirkusa, avdiovizualne umetnosti in glasbe, raziskovali – in ustvarjali na – temo ‘Prestopi meje!’ (v najširšem kontekstu), so razdeljene na tematski, tehnični, raziskovalno-eksperimentalni, cross-over in evalvacijski del.

Tehnični del bo vodil strokovno usposobljen mentor, ki bo mladim pomagal tudi pri procesu samostojnega raziskovanja in ustvarjanja v javnem prostoru, ki bo potekal tako na nivoju celotne skupine, kot tudi dvojic in/ali manjših skupin.

Udeleženci bodo v okviru programa ustvarili avtorsko interdisciplinarno kreacijo in se z njo predstavili najširšemu občinstvu na festivalu Ana Desetnica 2019 v Ljubljani.

Več informacij in prijava na: tea.anamonro@gmail.com // +386 31 578 501

Več si lahko preberete tukaj.