Mladinsko je lahko trajnostno

Zavod Bob vabi na dogodek Mladinsko je lahko trajnostno, ki bo potekal to sredo, 14. septembra 2022 med 17.00 in 18.30 na Prostoru Livada LAB (nasproti naslova Dolgi Breg 56, Ljubljana).

Trajnostni življenjski slog je tema, ki jo v zadnjih letih velikokrat omenjajo, veliko ljudi pa ne ve kako se ga lotiti. Tema trajnostnega življenjskega sloga je tudi ena izmed ključnih tematik, ki jih naslavljajo tudi v mladinskem delu. Mladinske_i delavke_ci in mladi skupaj ugotavljajo kako čim lažje prenesemo teorijo v prakso in kaj že samo posameznice_ki lahko naredite za to, da bo življenje na planetu Zemlja trajnostno za okolje v katerem živimo. Navsezadnje, brez okolja tudi nas ni, naša dejanja so pa za preživetje ključna.

Na dogodku, ki se bo odvijal na javni zeleni površini LivadaLAB boste spoznali kako se v mladinskem delu tematike trajnostnega življenjskega sloga lahko naslavljajo, kaj lahko sami naredite za to, da bo Zemlji lažje in kako lažje prenašati med seboj svoja znanja in veščine trajnostnosti.

Dogodek je namenjen vsem mladim od 15 do 29 let, ki vas mladinsko delo zanima in si želite soustvarjati z vsebinami trajnostnega življenjskega sloga, postati mladinski delavci ali pa pridobiti izkušnje, ki bi vam v prihodnje koristile pri delu z ljudmi.

Za lažje načrtovanje aktivnosti se prijavite tukaj, najkasneje do dneva dogodka, 14. septembra 2022.

Dogodek bo zajemal:

  • Voden ogled Livada LABa.
  • Kako mladinsko delo lahko vključuje tematike trajnostnega življenjskega sloga in katere metode pri tem lahko uporabljate.
  • Predstavitev izkušenj in izzivov s katerimi se srečujejo mladinski delavci na Livada LAB med naslavljanjem trajnostnega življenjskega sloga.
  • Diskusija: Največji izzivi s katerimi se vsi srečujemo pri vzpostavljanju trajnostnega življenjskega sloga.
  • Zadnje pol ure se boste pridružili tudi aktivnosti Izmenjevalnica knjig, ki se bo sočasno dogajala na LivadaLAB, tako da če vam na polici sameva kakšna knjiga, jo prinesite in osvežite svojo bralno polico.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Zavod BOB