Novinarji, race in še kaj ..

Te zanima ozadje nastanka novic? Se ti zdi, da je v poplavi informacij težko izluščiti, katere novice so resnične? Bi se rad/-a spoznal/-a z multimedijo in ustvaril/-a lasten novinarski prispevek?

Če si na kakšno od vprašanj odgovoril/-a z DA!, se jim pridruži v študijski skupini Medijska pismenost. Prideš lahko tudi, če še nisi popolnoma prepričan/-a …

Prvo srečanje bo v četrtek, 15. 2. 2018, ob 18.00 v Hiši Sadeži družbe na Tržaški 105 v Logatcu. Študijska skupina se bo enkrat tedensko sestajala od februarja do maja 2018. Skupaj boste raziskovali ozadje nastanka (lažnih) novic, se preizkusili v državljanskem novinarstvu z uporabo multimedije in analizirali primere medijske manipulacije.

Zakaj medijska pismenost? Ker živimo v dobi digitalnih tehnologij in poplave informacij. Ključno je, da se naučimo kritično sprejemati medijske vsebine in ne vse novice sprejeti kot golo resnico. Zakaj je to tako pomembno? Zato, ker imajo mediji moč, da vplivajo na naše dojemanje realnosti in stanja družbe. 

Prijavnico najdeš tukaj

FB dogodek