Objavljen je skupni Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/19

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/19

Vpisna mesta razpisujejo štirje javni visokošolski zavodi: Univerza v Ljubljani (UL), Univerza v Mariboru (UM), Univerza na Primorskem (UP) in Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu ter 13 zasebnih visokošolskih zavodov s koncesijo. Ti za prihodnje študijsko leto 2018/19 razpisujejo 18.481 vpisnih mest za redni in izredni študij, in sicer 16.513 mest za državljane Republike Slovenije in državljane držav Evropske unije (EU) ter 1.968 mest za tujce iz držav nečlanic EU in Slovence brez slovenskega državljanstva.

Trend zmanjševanja vpisnih mest se nadaljuje tudi s tem razpisom. V primerjavi z lanskim razpisom visokošolski zavodi razpisujejo 660 vpisnih mest manj.

Visokošolski zavodi bodo organizirali informativne dneve 9. februarja (ob 10. in 15. uri) in 10. februarja 2018 (ob 10. uri), kjer se lahko podrobneje seznanite z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, s poklici oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi informacijami, ki so pomembne za odločanje o študiju.

Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/19 bo potekal od 6. februarja do 30. marca 2018.

Prijavo za vpis na želen visokošolski zavod oddate preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ ali s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali z uporabniškim imenom in geslom. Oddate lahko le eno prijavo za vpis, kjer po prednostnem vrstnem redu izberete največ tri študijske programe, v katere se želite vpisati in za katere izpolnjujete pogoje za vpis. Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj boste uvrščeni v prvega, za katerega boste izpolnil vse pogoje. Zato izberite le tiste študijske programe, ki jih želite študirati in za katere boste izpolnjevali pogoje za vpis.