“OPAZIM-UKREPAM” -opolnomočenje mladih za preprečevanje spolnega nasilja

Društvo sokolske mladine Ljubljana vabi v četrtek, 13. 6. 2019, ob 18.00 vse (potencialne) mladinske voditelje od 15. leta dalje, hkrati pa tudi tiste, ki jih tematika zanima na sklop delavnic na temo “OPAZIM – UKREPAM”, s katero želijo ozavestiti mladostnike o problematiki prepoznavanja spolnega nasilja, in sicer kako ga prepoznati, na kakšen način se mu zoperstaviti ter kako ga preprečiti.

Pripravljen imajo sklop delavnic in tokrat bodo nadaljevali, kjer so prvi sklop zaključili. Konkretno se boste učili, kako v raznovrstnih situacijah prepoznavanja spolnega nasilja  prevzeti vlogo aktivnega opazovalca. Znanja in kompetence, ki jih boste pridobili skozi drugi sklop delavnic, sta taktična in dinamična fleksibilnost pri procesu ukrepanja. Gre za prilagajanje reakcije ob različnih vrstah nasilja.

Doprinos k že pridobljenem znanju je izjemnega pomena, saj gre za zadnjo fazo premagovanja strahu pri spoprijemanju s spolnim nasiljem in so ključnega pomena za pomoč žrtvam. Zagotovljeno bo tudi varno in udobno okolje za udeležence.

Potrebne so predhodne prijave, prijavnico najdete tukaj.

Več o dogodku najdete tukaj