Pogovor s Koroška Pride o decentralizaciji

Kot obljubljeno, pri Legebitri ostaja en dogodek na mesec ONLINE za vse tiste, ki ne želite ali morda ne morete priti na fizične dogodke v mladinski center.  

Tokratni dogodek bo livestream pogovor z (nekaj) člani_cami Zavoda Koroška Pride (Neža Oder (direktorica), Lea Knez in Zala Popič).  Pogovarjale_i se bodo predvsem o decentralizaciji gibanj in varnejših prostorov za LGBT+ osebe, naslovile_i bodo razlike, podobnosti, ovire in možne podporne mehanizme med iniciativami in organizacijami, ki delujejo v Ljubljani in na Koroškem.  

Poglobile_i se bomo tudi v intersekcionalne realnosti, na katere vpliva predvsem kraj v katerem bivaš, deluješ oziroma iz katerega prihajaš.  

Pridruži se na Instagram profilu Legebitre (@diclegebitra) v torek, 18. 8. 2020 ob 18.00. Prostor bo tudi za vaša vprašanja in komentarje.   Dogodek poteka v slovenščini.   

O Zavodu Koroška Pride: Ideja o prvi Paradi ponosa na Koroškem se je pojavila prejšnje poletje in od takrat naprej skupina devetih Korošic aktivno deluje na področju promocije in decentralizacije LGBT+ aktivizma na Koroškem. Kot prva LGBT+ neprofitna organizacija naše regije se trudimo, korak po koraku, ustvariti tisto, kar smo kot pripadnice LGBT+ skupnosti med odraščanjem v ruralnem okolju pogrešale same – predvsem vidnost, sprejemanje in varnost. Lokalni skupnosti želimo pokazati, da obstajamo in ostajamo. Rade bi bile to kar smo, tam, kjer smo doma. Zadnje pol leta pripravljamo različne dogodke in vsebine, od  izobraževalnih, kulturnih, ekoloških, družbenih do zabavnih in večernega programa, ki jih bomo redno izvajale še naprej. Jeseni načrtujemo organizacijo prve Parade ponosna na Koroškem. Kot pripadnice LGBT+ skupnosti primarno resda delujemo na LGBT+ področju, vendar si bomo kot ženske, feministke, podeželanke, študentke, prekarke, …  prizadevale za sto in en cilj, ki ga želimo uresničiti v domačem okolju. Kar počnemo, počnemo s srcem in v upanju, da nam kmalu uspe zgraditi varen dom za vse, brez izjem ter ustvariti odprto skupnost, ki nam je tako zelo manjkala. Na eno samo ljubav! 

Več informacij lahko najdeš tukaj