Poletna akademija na Kersnikovi II: ‘SonoGIB

Zavod Kersnikova in Društvo Rampa vabita k drugi poletni akademiji otroke in mlade, ki jih zanima svet DIY elektronike. Na enotedenski delavnici bodo otroci (stari 914 let) pod mentorstvom Gregorja Krpiča in Sanje Hrvaćanin razvijali eksperimentalno glasbilo, imenovano ‘sonoGib’.

Glasbila bodo sestavljena iz treh delov, ki se bodo med seboj dopolnjevali: kontrolne rokavice za upravljanje višine in glasnosti zvoka, svetlobnih senzorjev in senzorjev pregiba za upravljanje zvoka ter DIY (naredi sam) zvočnika, ki ga bodo izdelali iz recikliranega materiala. Na delavnici se bodo otroci učili osnov elektronike, spajkanja, programiranja mikrokontrolerja Arduino, senzorike in nosljive tehnologije.

Na obisk pride tudi violinistka Katja Mlinar, s katero bodo udeleženci spoznavali, kaj so zvok, ton in harmonija, kaj frekvenca, ritem, bas in kateri elementi sestavljajo preprost zvočni sistem. Svoje instrumente bodo lahko preizkusili na profesionalnem zvočnem sistemu v Klubu K4, za nadaljnje umetniško ustvarjanje pa vsak udeleženec dobi svoje zvočilo v trajno last.

Cena tedenskega varstva, ki zajema delavnice z materiali, dopoldansko in popoldansko malico ter kosilo, je 160 EUR do 15. avgusta (early bird) ter 170 EUR po tem datumu. V primeru prijave dveh otrok dobi drugi 10 % popusta, v primeru prijave otroka na obe delavnici prav tako.

Več informacij in prijavni obrazec najdete . 

V primeru težav z odpiranjem prijavnega obrazca jim pišite na 5hek@kersnikova.org.