Poletna šola Academia Aestiva Internationalis 2018

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, skupaj s študentsko organizacijo za mednarodne odnose Globallis in Društvom za Združene narode za Slovenijo, organizira poletno šolo Academia Aestiva Internationalis, tokrat z naslovom “Populizem”.

Poletna šola bo potekala med 30. junijem in 7. julijem 2018 v Ljubljani. K prijavam vabijo mlade prostovoljce in aktiviste, stare med 18 in 30 let.

Academia Aestiva Internationalis bo vključevala obravnavo populizma iz političnega, gospodarskega in novinarskega vidika ter vidika mednarodnega prava in človekovih pravic na omenjen pojav. Udeleženci poletne šole bodo fenomen populizma natančno raziskali s pomočjo strokovnjakov, ki že več let raziskujejo pojav populizma, ali pa so ga doživeli na lastni koži.

Udeleženci bodo deležni interaktivnih predavanj, sodelovanj na delavnicah in živahnih razpravah, katere bodo izvedene s strani strokovnjakov z bogatim strokovnim znanjem na njihovem področju dela in raziskav. Na poletni šoli obstaja možnost pridobitve 4 kreditnih točk (ECTS).

Na voljo sta dva paketa za udeležence poletne šole Academia Aestiva Internationalis:

  • Prijavnina pokriva en obrok na dan (kosilo). Vključuje tudi vsa predavanja, študijska gradiva in paket dobrodošlice. Cena: 80 evrov.
  • Prijavnina pokriva nastanitev, dva obroka na dan (zajtrk in kosilo). Vključuje tudi vsa predavanja, študijska gradiva in paket dobrodošlice. Cena: 250 evrov.

Organizatorji bodo poskrbeli za kavo in prigrizke med odmori ter brezplačen prevoz po Ljubljani.

K prijavi vabijo študente, mlade prostovoljce in aktiviste. Rok prijave je 1. maj 2018, število udeležencev pa je omejeno. Sprejeti udeleženci bodo o izbiri obveščeni do 10. junija 2018.

Več informacij lahko najdete tukaj.