Poletna šola za dijake: Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate

Dijaki in dijakinje, napovedana je poletna šola!

Če še ne veste, kaj bi študirali, je Poletna šola Kariernih centrov Univerze v Ljubljani odlična priložnost, da se bolje spoznate, obiščete fakultete in akademije Univerze v Ljubljani in vidite, kaj s pridobljeno izobrazbo in poklicem lahko počnete po koncu študija.

Program Poletne šole za dijake bodo sproti posodabljali in obveščali, ko bodo odprli prijave.

Poletna šola je tematsko sestavljena iz treh sklopov:

Kam & kako: ponedeljek-petek,  8.30-10.00 

Vsak dan poletne šole se lahko dopoldne udeležite delavnic, s katerimi boste pridobili vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence ter slišali vse o možnostih študijske izmenjave in informacijah o vpisnem postopku. 

Faksi v praksi: ponedeljek-četrtek,  10.30-12.00

Faksi niso le predavanja in vaje, temveč skrivajo še marsikaj, kot je delo v laboratoriju, praktične vaje, timsko delo in sodelovanje pri študentskih dejavnostih. Kakšni so »faksi v praksi«, boste raziskovali na obisku fakultet in akademij, kjer boste spoznali še, kakšne kompetence boste pridobili skozi študij, katera področja se odpirajo v prihodnje, kako so zaposljivi njihovi diplomanti in kako se študijski programi med seboj prepletajo.

Znanje v praksi: ponedeljek-četrtek,  13.30-15.30

Preverite, kako lahko svoje znanje, ki ga boste pridobili na univerzi, uresničite v poklicu! Kaj lahko vse počnete z eno izobrazbo? Katere vse izobrazbe lahko vodijo do enakega poklica? Preko pogovora in praktičnega prikaza dela v uveljavljenih podjetjih in institucijah bo vaša odločitev za študij še lažja.

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.