Poletni tabor Razpotij in ČKZ: Začetek je blizu

Uredništvi revij Razpotja in Časopis za kritiko znanosti vabita študentke, raziskovalke, piske, aktivistke in druge ljubiteljice humanistike in družboslovja na poletni tabor ob Bohinjskem jezeru, na katerem boste premišljevale, se pogovarjale, pisale, brale in raziskovale naravo. Vabilo je seveda namenjeno udeleženkam vseh spolov.

Na tabor vas bo po Bohinjski progi pripeljal vlak iz Nove Gorice, ki bo tudi vaša končna postaja – v bodoči evropski prestolnici kulture boste na javnem dogodku v četrtek, 8. septembra, predstavili aktivnosti, razmisleke in rezultate poletnega tabora. Na tabor se lahko odpravite tudi iz smeri Ljubljane preko Jesenic.

Štiridnevni program tabora ob Bohinjskem jezeru vključuje predavanja, pogovore, delavnice in druženje in je osrediščen okoli 3 programskih sklopov:

  • Birokracija dela
  • Dobra vojna, slabi mir?
  • Zgodovina za prihodnost

Za udeležence je zagotovljen prostor v šotorih za 2 osebi v Gozdni šoli Bohinj (Ukanc 3, Bohinj), kjer bodo potekale tudi vse aktivnosti. Poskrbljeno bo za 3 obroke dnevno, ki jih bo pripravila ekipa Gozdne šole, kombi prevoz na relaciji Bohinjska Bistrica-Ukanc prvi in zadnji dan tabora, pohode pod vodstvom izkušenih vodičev Insider Tours in kanuiranje po Bohinjskem jezeru.

Prijavite se lahko tukaj do 8. 8. 2022.

Več  informacij najdete tukaj.

Vir: Razpotja