Poziv k prijavi na delavnico Moč

Društvo Mesto žensk vabi mlade med 18. in 30. letom starosti na delavnico MOČ: Raziskovanje spola in (družbene) moči z umetnostjo!

Spolna neenakost še vedno močno vpliva na družbeno porazdelitev moči. Kako je spol povezan z močjo? Kdo danes doživlja diskriminacijo ali celo zatiranje zaradi svoje spolne identitete in kaj lahko naredimo, da bi bolje razumeli in občutili položaj ljudi, ki odstopajo od prevladujočih predstav o moškosti in ženskosti? Kako jim lahko izkažemo solidarnost in kako jo izkažemo neheteroseksualnimi ljudmi ter se skupaj zoperstavimo spolni diskriminaciji in zatiranju? Kako naj združimo svoje sile in okrepimo svojo moč?

Na delavnicah, ki jih bosta vodili umetnostna zgodovinarka Tanja Mastnak in umetnostna pedagoginja Sara Šabec, bodo z raziskovanjem vizualnih umetniških del razmišljale_i o spolih in razmerjih moči med njimi ter razvijale_i veščine za naslavljanje neenakosti spolov. Udeleženci_ke boste v varnem okolju imeli_e priložnost spregovoriti in razpravljati o svojih izkušnjah spolne diskriminacije in zatiranja. Mesto žensk bo na podlagi skupnih debat in dognanj oblikovalo učna gradiva.

Več informacij o delavnici in prijavnico najdete tukaj.

Vir: Mesto žensk