Pridruži se mreži aktivistov pred evropskimi volitvami

Mladinski svet Slovenije vabi k prijavi na poziv za udeležence za aktiviste, ki si željo izvedeti več o vodenju kampanj in Evropski uniji. Izbrali bodo do 40 kandidatov in kandidatk, ki se bodo udeležili_e brezplačnega treninga za aktiviste.

Namen trening je informirati in opolnomočiti mlade, da aktivno sodelujejo pri (so)ustvarjanju evropske demokracije pred volitvami v Evropski parlament in spodbujajo aktivno državljanstvo. Izbrani udeleženci bodo po treningu delovali kot glasniki_ce aktivnega državljanstva in jih informirali o Evropski uniji.

Cilji treninga so:

  • zagotoviti orodja in kompetence za mlade aktiviste_ke, ki jih potrebujejo, da postanejo aktivni (so)ustvarjalci v demokratičnih procesih;
  • ustvariti prostor, kjer se lahko mladi, ki prihajajo iz različnih okolij povežejo in učijo drug od drugega, pridobijo veščine in kompetence za aktivno državljanstvo in poglobijo svoje znanje o Evropski uniji in njeni vlogi v njihovem vsakdanjem življenju.

Udeležence bo MSS po usposabljanju podprl pri izvedbi lokalnih aktivnostih, ki bodo potekale na različne teme o EU (npr. dialog s poslanci, kandidati). Udeleženci bodo tudi obveščeni o priložnostih, ki se bodo odprle v zvezi z EU, predvsem prek platforme skupajsmo.eu in s sodelovanjem na različnih dogodkih.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Mladinski svet Slovenije