Prihajajoče delavnice Društva Ljudmila

Ljudmila obvešča o prihajajočih delavnicah in dogodkih: Kolažiranje s kodo, Keyboard Acrobatics, Sintetistična srečanja ter odprt poziv za letošnji PIFcamp.

Na delavnici z Ljudmilino On-the-Fly rezidentko, umetnico in programerko Anno Carreras se bo možno spoznati z osnovami kodiranja v Processingu, nato pa z uporabo tehnike kolaža v kombinaciji s kodo izdelali edinstvene dinamične grafike in neomejeno število variacij. Delavnica bo potekala 29. 3. 2022 ob 17.00 na osmo/zi. Več o delavnici je na voljo tukaj.

Na dvodnevni delavnici Keyboard Acrobatics bo Roger Pibernat, eden aktivnejših članov barcelonske rastoče live coding skupnosti,  udeležencem predstavil nastala orodja za živo kodiranje glasbe. Ob zaključku se bodo udeleženci preizkusili tudi v samostojnem live coding nastopu. Delavnica bo potekala 22. in 23. 3. 2022 ob 17.00 na osmo/zi. Več o delavnici je na voljo tukaj.

Sintetistična srečanja bodo letos ponudila enostaven obhod tovrstnih težav. Mentorja srečanj, Gregor Krpič in Staš Vrenko, sta oblikovala multifunkcionalno napravo Syntête, ki omogoča razvoj in preizkušanje zvočnih/sintetizacijskih kod, te pa se lahko nato uporabijo v lastnih napravah in postavitvah, ki temeljijo na Arduinu. Sklop petih ustvarjalno-raziskovalnih skupnostnih srečanj bo ponudil dostopen uvod v samostojno in izvirno rabo Arduina. Srečanja bodo potekala med aprilom in novembrom (junija in julija jih ne bo). Prijave se zbirajo do 4. 4. 2022, prvo srečanje pa bo 19. 4. 2022.

Prav tako so se odprle prijave na letošnji PIFcamp, poletni hekerski tabor, ki bo potekal v avgusut v kraju Soča. Prijave sprejemajo do konca aprila. Več o PIFcampu in preteklih edicijah je na voljo tukaj.

Vir: Ljudmila