Program Work in Tech

Simbioza vabi na program Work in tech, kateri omogoča brezplačno pridobitev Google potrdila, s katerim je možno začeti kariero v IT panogi.

S tem programom želijo spodbujati pravičnejši dostop do IT karier za ženske kot tudi nadaljevati s prizadevanji na področju izobraževanja žensk iz prikrajšanih skupin, kot so brezposelne ženske, ženske v poklicih, ki jih ogroža covid-19, pripadnice etničnih manjših, matere samohranilke, starejše ženske (starejše od 55 let), ki si želijo razširiti svoje poklicne zmožnosti ali preusmeriti svojo poklicno pot, da bi izvedele več o informacijskih tehnologijah.

Program Work In Tech omogoča dostop do spletnega tečaja, ki je sestavljen iz 5. modulov, s katerim udeleženke pridobijo certifikat Googlovih strokovnjakov za IT podporo (»Google IT Support Professional Certificate«). S kombinacijo video vaj, testov in praktičnih nalog se udeleženke seznanijo z različnimi temeljnimi IT veščinami: odpravljanje IT težav, storitev za stranke, operacijskih sistemov, sistemske administracije, varnosti in podobno.

Rok prijave je podaljšan na 2. 5. 2022.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Simbioza Genesis