REZ! – Mala šola aktivističnega videa

REZ! je cikel brezplačnih delavnic in predavanj namenjenih mladim v okviru katerih se bo skozi medij umetniškega videa obravnavalo pereče družbene problematike in pojave.

V okviru projekta se bo učili o filmski in video produkciji, postprodukciji, scenaristiki, uporabi tehnologije, ki jo imamo na voljo (na primer mobilni telefoni) za izvedbo video dela in še marsikaj drugega. Prav tako se bo  raziskovalo, reflektiralo in debatiralo o perečih družbenih problematikah, ki se zdijo pomembne ter iskalo najboljše načine, da se, skozi medij umetniškega videa, o teh tematikah spregovori.

Skozi projekt se bo tako aktivno spoznalo celoten proces ustvarjanja družbeno angažiranega umetniškega dela v mediju videa – od izbire teme, raziskovanja materiala vezanega na temo, snovanja vsebine in dramaturgije projekta do tehnične izvedbe projekta.

Nastala video dela bodo objavljena na spletnih profilih projekta (YouTube, Vimeo, Tumblr in dr.) ter tudi predstavljena na zaključnem dogodku projekta v Galeriji Škuc.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Info center ŠKUC