Schwarzkopf Foundation podeljuje potovalne štipendije

Si avanturist in si želiš raziskati Evropo? Te zanima spoznavanje novih držav ali kultur in bi o tem želel poročati? Si star med 18 in 27 let in živiš v eni od 47 držav članic Sveta Evrope? Do sedaj še nisi imel veliko priložnosti za mednarodna potovanja? Potem so popotniške štipendije, ki jih podeljuje Schwarzkopf Foundation Young Europe namenjene prav tebi!

Evropa predstavlja raznolikost. Doživljanje te raznolikosti je temelj evropske integracije. A mnogi mladi Evropejci nimajo priložnosti za mednarodna potovanja. Zanje Evropa ostaja neodkrita. S podeljevanjem popotniških štipendij Schwarzkopf Foundation želi prispevati k povečanju števila mladih evropskih popotnikov, kar posledično spodbuja evropsko povezovanje.

Štipendije se namenjene mladim Evropejcem, ki nimajo veliko mednarodnih popotniških izkušenj. Prednost bodo imeli kandidati z migrantskim ozadjem, kandidati, ki prihajajo iz ruralnega okolja, kandidati, ki se šolajo v poklicnih šolah ter tisti, ki niso bili nikoli vpisani v univerzitetni študij. Štipendije niso namenjene mladim, ki so že zasebno veliko potovali ali se udeležili programov izmenjav kot je Erasmus+. Prav tako štipendije niso namenjene za kritje stroškov mednarodnega potovanja na dogodke, kot so konference, poletne šole ali drugi zasebni načrti.

Kakšne pa bodo obveznosti izbranih kandidatov? Razpisanih je več potovalnih štipendij z različnimi širšimi tematikami, podrobnejšo temo znotraj izbrane tematike pa si lahko določite sami. Tekom potovanja boste izvajali samostojno raziskavo (intervjuji, ankete,…) in dokumentirali svoja odkritja, lahko v obliki pisnega poročila, serije fotografij, serije Instagram objav, vloga, dnevnika,… Prav tako boste sami odgovorni za organizacijo svojega potovanja, iskanje prenočišč in izbiro popotniških destinacij. Na potovanje se morate odpraviti sami. 

Izbrani kandidati se boste lahko na pot odpravili od 1. 5. 2018, potovanje pa morate zaključiti do 30. 9. 2018. Potovanje lahko traja med 3 in 6 tedni. Kandidati, ki so vpisani v poklicno izobraževanje lahko potujejo tudi le dva tedna. 

Rok prijave je 18. 3. 2018.

Več informacij in razpisane teme najdete tukaj.