Serija spletnih predavanj o okoljskih temah

Razvojna agencija Sora d.o.o. v sodelovanju z Društvom Ekologi brez meja in partnerji projekta Lesni feniks najavlja serijo spletnih predavanj o okoljskih temah. 

Teme, ki jih bodo obravnavali so sledeče:  

  • Plastika naša vsakdanja: V zadnjih desetletjih se je plastika razširila na vsa področja našega življenja. Čeprav ima izjemne lastnosti, je vir enega izmed največjih okoljskih problemov današnjega časa. Na predavanju bodo razložili, iz česa je sploh plastika, katere vrste plastike so najpogostejše, kakšen je njen vpliv na okolje in zdravje ter kaj je rešitev plastičnemu onesnaževanju. 
  • Zavržena hrana: volk sit, koza cela: Vsak od nas letno zavrže 68 kg hrane. Pogosto zato, ker na živila pozabimo, jih ne shranjujemo pravilno ali si naročimo prevelike porcije. Da bi zmanjšali količino zavržene hrane, je na voljo cel kup rešitev in orodij, ki jih bodo predstavili na predavanju. 
  • Tekstil: hitra moda in okolje: Vsi poznamo reklo, da obleka naredi človeka. A v zadnjih letih so naša oblačila postala veliko preveč poceni, zaradi česar kopičimo obleke, ki jih oblečemo le nekajkrat, vse to pa zelo slabo vpliva na naše okolje. Kaj lahko storimo, da se temu vsaj malo izognemo? 
  • Prazen koš, polna denarnica: Poslušalcem bodi razložili, kje vse nastajajo odpadki v naših domovih, zakaj in kako se jim lahko izognemo. Izvedeli bodo, da lahko nakupujemo brez embalaže, da si lahko izposodimo stvari, ki jih potrebujemo le nekajkrat letno ter da se lahko odpravimo na izmenjave oblačil, igrač in knjig. 
  • Ali se teme okolja tičejo vseh nas?: Na predavanju boste izvedeli, kateri so aktualni okoljski izzivi, ter se srečali s pojmi, kot so podnebne spremembe, krožno gospodarstvo in zero waste. Kaj lahko kot posamezniki_ce naredijo za okolje, kako prilagoditi aktivnosti in kje se skrivajo rešitve za planet in ljudi? 

Dogodki bodo izvedeni v novembru 2020 prek spletne aplikacije Zoom – točni datumi bodo znani v kratkem. Prijave zbirajo tukaj 

Dogodki so brezplačni. Vabljeni vsi, ki jih zanimajo okoljske teme ali bi radi izvedeli več o problematiki odpadkov. Več informacij lahko najdeš tukaj