Simbioza digitalna akademija – Sklop delavnic Excel

Simbioza vabi na delavnico Excela, namenjeno tako začetnikom kot že naprednim uporabnikom.

Sodobni način življenja zaradi vse hitrejšega in neustavljivega tehnološkega, informacijskega in komunikacijskega razvoja od vseh generacij zahteva nenehno prilagodljivost, izpopolnjevanje, nadgrajevanje znanj in kompetenc. Slednje pa zagotovo še posebej velja za področje digitalnega znanja oziroma digitalnih veščin in kompetenc. Zato je vključevanje v različne oblike neformalnega izobraževanje in s tem aktivizacija koncepta vseživljenjskega učenja v vseh sredinah in starostnih okoljih ključnega pomena.

Sklop delavnic začenjajo 2. novembra z Začetnim tečajem MS Office Excela, na katerem boste osvojili osnovno znanje o delu s preglednicami in podatki.

4. novembra boste svoje že usvojeno znanje lahko nadgradili na Nadaljevalnem tečaju MS Office Excela, kjer se boste naučili računanja v preglednicah in spoznali pravila pisanja formul. Naučili se boste tudi vnosa in sestavljanja formul, kopiranja formul ter osnovnega dela s funkcijami.

Delavnica Besedilne funkcije v MS Office Excelu bo na programu 9. novembra. Logične funkcije v MS Office Excelu pa boste lahko usvojili na delavnici 11. novembra.

Z delom s tabelami se boste seznanali, in sicer 16. novembra bo potekala delavnica Združevanje tabel v MS Office Excelu, 18. novembra pa bo na programu še delavnica Vrtilne tabele v MS Office Excelu.

Prijave na delavnice so na voljo tukaj.

Vir: Simbioza Genesis