Spletna delavnica: Kripto101

Zaradi izjemnega zanimanja, se bo ponovila delavnica ‘Kripto101’! Delavnica bo potekala v sredo, 4. 11. 2020, od 17.00 do 20.00. 

Vsak od nas se vsakodnevno srečuje z različnimi kriptografskimi zapisi, algoritmi in protokoli. Od spletnega bančništva, pri katerem potrebujemo različne certifikate, do vstopanja v komunikacijske kanale, ki so bolj ali manj kriptirani, in kriptovalut ter tehnologije veriženja blokov (blockchain), ki je pred nekaj leti preplavila svet. Za vsem tem ležijo kompleksne matematične tehnike, ki zagotavljajo varnost, celovitost in overitev informacij, ki jih pošiljamo in prejemamo. 

Cilj delavnice je, da se udeleženci_ke spoznajo z osnovami kodiranja in kriptografije, hkrati pa tudi z zgodovino področja. Tako jim bo mentorica Ana Smerdu, sicer programerka in inženirka, predstavila prvo programerko na svetu Ado Lovelace in zgodovino programiranja, na začetku katere so bile predvsem ženske. 

Ciljna skupina so mladi, stari med 15 in 24 let, ki jih zanima programiranje. Dogodek bo potekal preko spleta, in sicer v spletni učilnici Moodle. 

Več informacij lahko najdeš tukaj.