Spomin na totalitarizem

Spomin na totalitarizem je projekt mladinskih izmenjav na temo učenja iz zgodovine, sestavljen iz treh delov, ki bo potekal na več lokacijah v Evropi. Obravnava različne vidike totalitarizma v Evropi in kako se ga spominjamo dandanes.

Izobraževanje bo potekalo v dveh delih. Na primeru Nemške demokratične republike (DDR) se bo v prvem delu raziskalo, kako nastane diktatorski režim, kako stabilizira svojo oblast in kako njegova zapuščina bremeni kulturo spominjanja v Nemčiji do današnjih dni. Izobraževanje bo potekalo v Berlinu od 21. 7. do 1. 8. 2023.

V drugem delu tega projekta se bo odpravilo v Gruzijo in na črnomorsko obalo ter si podrobneje ogledalo 70 let sovjetske okupacije in odnose te države z zahodom. Drugi del izobraževanja bo potekalo od 1. do 12. 9. 2023.

Izobraževanje je primerno za mlade do vključno 30. leta starosti, ki jih zanimajo teme in so pripravljeni aktivno sodelovati pri programu. Obvezno je sodelovanje na dveh pripravljalnih srečanjih prek spleta pred izmenjavo. Udeležba na obeh taborih je zaželena, ni pa obvezujoča.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Socialna akademija