Spoznaj samega sebe v sklopu projekta Duševno je pomembno

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v sklopu projekta Duševno je pomembno organizira 10 dogodkov na temo duševnega zdravja, ki bodo potekali v prihajajočih mesecih. Prvi dogodek z naslovom Spoznaj samega sebe: Iskanje lastnega smisla bo potekal že 31. marca.

S projektom Duševno je pomembno stremijo k boljšemu vpogledu v duševno zdravje študentov v povezavi s trenutnim življenjskim položajem in pa h krepitvi kompetenc in socialnih veščin mladih za soočanje z duševnimi stiskami.

V letu 2021 so na Zvezi ŠKIS s tovrstnimi aktivnostmi šele začeli in poželi ogromno zanimanja, zato so se odločili, da s projektom nadaljujejo.

Projekt Duševno je pomembno, bo potekal v prihajajočih mesecih in sicer v sklopu tega, bo organiziranih 10 dogodkov z vsebinami, ki pokrivajo tematike duševnega zdravja, prehoda v odraslost in stisk ter ostalih pomembnih tem, ki se dotikajo mladih. Dotaknili se bodo spoznavanja sebe, reševanja konfliktov, iskanja in pridobivanja zaposlitve, upravljanja z lastnimi financami, samopodobe. S projektom želijo mlade opremiti s koristnimi informacijami, pri ohranjanju dobre duševne kondicije.

Prvi dogodek Spoznaj samega sebe: Iskanje lastnega smisla bo potekal 31. marca 2022, ob 20.00 preko platforme Zoom. Na delavnici bodo spregovorili o tem, kako smo ljudje sami sebi skrivnost. Izpostavljen bo pomen vzpostavljanja globinskega odnosa do samega sebe ter kako tovrsten dober odnos pomembno vpliva na naše vsakdanje življenje in vsakodnevne odnose z našimi najbližjimi in ostalimi.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na dogodek preko povezave, ki jo najdete tukaj. Zoom povezavo udeleženci prejmejo na e-mail naslov po prijavi.

Več o prvem dogodku pa si lahko preberete tukaj.

Vir: Zveza ŠKIS