Strokovno usposabljenje za osebno asistenco in pridobitev le-te

Uspešno vključevanje v socialno okolje lahko definitivno zmanjša socialno izoliranost in pozitivno vpliva na duševno zdravje oseb s SAM (spektroavtistična motnja) in njihovih družinskih članov.

Društvo ASPI zato tudi letos ponovno izvaja usposabljanje osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM. Osebna asistenca bo po končanem usposabljanju na voljo v Ljubljani in okolici oz. po dogovoru.

V program usposabljanja osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM se bodo vključili laiki – prostovoljci, ki bodo v okviru izobraževanja spoznali značilnosti SAM ter pridobili znanja in veščine za nudenje podpore mladostnikom in odraslim osebam s SAM v vsakodnevnem življenju.

Mrežo asistentov bodo organizirali za polnoletne osebe s SAM. Izjemoma bodo vključili tudi mladostnike od 15 let dalje pod pogojem, da bo v spremljanje vključena tudi njegova družina.

Če želite pridobiti osebnega asistenta, ki vam bo pomagal v vsakdanjem življenju, za vas, vašega družinskega člana, nekoga ki ga morebiti poznate idr., ali če želite opravljati vlogo osebnega asistenta, so za več informacij in prijavo na voljo na ninai.drustvoaspi@gmail.com.

Rok za prijavo na usposabljanje je do 30. oktober 2019.

Rok za oddajo vloge (pridobitev osebnega asistenta)  je do 7. november 2019.

Število mest je v obeh primerih omejeno.

Vabilo na usposabljanje za osebne asistente se nahaja tukaj.

Vabilo družinam in osebam s SAM najdete tukaj.

Prijavnico na usposabljanje za asistenta najdete tukaj.

Prijavnico za pridobitev asistence, kjer je prijavitelj starš ali druga oseba, najdete tukaj.

Prijavnico za pridobitev osebnega asistenta najdete tukaj.