TAGZ Lab 2023

V okviru Laboratorijev Transformatorjeve akademije gledališča zatiranih 2023 se lahko udeležite še dveh izjemnih in povsem brezplačnih delavnic.

Delavnica Gledališke vaje za spodbujanje aktivnega državljanstva je namenjena spoznavanju gledaliških vaj, s katerimi se lahko obravnava široke vsebine aktivnega državljanstva, torej aktivne participacije v skupnosti. Na delavnici se bo skozi praktičen način spoznavalo vaje, ki temeljijo na metodah gledališča zatiranih in interaktivnega fizičnega gledališča Delavnica je namenjena vsem, ki vas zanima uporaba gledaliških metod pri delu z različnimi ciljnimi skupinami, ki jih želite opolnomočiti za aktivno in ustvarjalno vključevanje v skupino, skupnost in širšo družbo. Delavnica bo potekala 3. 12. 2023, rok prijave je 24. 11. 2023. Prijave se zbirajo nina.vombergar@gmail.com.

Delavnica Nevidno gledališče bo potekala med 7. in 9. 12. 2023. Nevidno gledališče je ena od tehnik gledališča zatiranih, pri kateri se uporablja javni prostor za diskusijo o perečih družbenih problematikah z uporabo gledališča ter z nagovarjanjem naključnih mimoidočih, ki ne vedo, da so del gledališkega dogodka. Prijave se do 4. 12. 2023 zbirajo na naslovu barbara.polajnar@gmail.com.

Več o KUD Transformator si lahko preberete tukaj.

Vir: KUD Transformator