Trening pripovedovalstva za LGBTIQ+ mlade

Si mlada LGBTIQ+ oseba, ki si želi deliti svojo zgodbo z drugimi? Se želiš dotakniti poslušalk_cev, jih navdihniti in opolnomočiti? Si želiš rušiti stereotipe in predsodke, ki jih imajo o LGBTIQ+ skupnosti?

Pri društvu Parada ponosa so skozi izkušnje ugotovile_i, da pri odpiranju novih tem nič ne vzbudi več zanimanja pri občinstvu kot osebna izkušnja. Ta jim omogoči, da se povežejo z osebo, ki jo poslušajo in se postavijo v njene čevlje.

Vse_i smo tudi že slišale_i za kakšno osebo, ki je bila homo-, bi-, transfobna, dokler ni osebno spoznala LGBTIQ+ osebe, prepoznala v njej sočloveka in spoznala neresničnosti svojih predsodkov.

Prav to nam omogoča pripovedovalstvo, poleg tega pa z njim lahko odpiramo raznolike teme na način, ki je dostopen za poslušalke_ce, in se jih dotaknemo s svojo zgodbo.

Če se želite izuriti v pripovedovalskih tehnikah, se pridružite na 4-dnevnem taboru za LGBTIQ+ mlade. Skupaj boste raziskovale_i raznolikost vaših življenjskih izkušenj kot LGBTIQ+ osebe. Odpirale_i boste raznovrstne teme, ki so del vaših življenj, kot so vrstniško nasilje, nesprejemanje v družini, diskriminacija na podlagi spolne identitete in/ali usmerjenosti, pa tudi odkrivanje lastne identitete, razkritje, skupnost, izkušnje z delom in prostovoljstvom v LGBTIQ+ organizacijah in karkoli drugega, o čemer boste želele_i spregovoriti.

Prijavite se lahko tukaj.

Udeležba na treningu je brezplačna, vendar pobirajo kavcijo v višini 20 €, ki jo vrnejo po koncu treninga.

Več informacij o treningu najdete tukaj.