Uprizarjati spol – Ples razlik // Nova znanja – Nove priložnosti

Uprizarjati spol – Ples razlik je mednarodni projekt, ki v središče zanimanja postavi povezave med plesom, spolom in aktivizmom.

Gre za dvoletni evropski projekt sodelovanja med Italijo, Slovenijo, Španijo, Nizozemsko in Anglijo, ki ustvarjalkam_cem na področju plesa in performansa ponuja prostor in čas za izobraževanje, izmenjavo in umetniško raziskovanje. Spodbuditi želi k novim naracijam in reprezentacijam spolnih identitet na različnih koncih Evrope ter v širši javnosti povečati ozaveščenost o predlaganih tematikah skozi umetnost in uprizarjanje.

K sodelovanju pozivajo mlajše ustvarjalke_ce, ki bodo v okviru projekta imele_i možnost pridobivanja novih znanj in sodelovanja z ustvarjalkami_ci mednarodnega projekta.

Na razpisu bo izbranih 10 oseb, katerim nudijo:

  • Uvodno delavnico, ki jo bodo usmerjale umetniška vodja Mesta žensk, Teja Reba, strokovna sodelavka projekta in dramaturginja Tea Hvala, koreografinja, plesalka in performerka Nataša Živković ter producentki Emma Møller iz Danske in Mary Osborn iz Anglije. Delavnica bo potekala (deloma v angleškem jeziku) predvidoma med 18. in 22. junijem v Ljubljani.
  • Enotedensko delavnico z javno predstavitvijo dela, ki jo bo vodila ena od štirih mednarodnih ustvarjalk, vpetih v projekt. Kreativni proces bo potekal med 1. in 7. oktobrom v okviru Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto žensk.

Izbranim osebam nudijo brezplačno izobraževanje, organizacijo in delno kritje nastanitve v Ljubljani (v primeru, da ne prihajajo iz Ljubljane), kosilo in prost vstop na festivalske dogodke.

Prijave sprejemajo na contact@cityofwomen.org do vključno 30. maja 2018.

Več informacij najdete tukaj.