Usposabljanje za mladinsko ulično delo

Mreža Mlada ulica ponovno izvaja usposabljanje za mladinske ulične delavce_ke. Z letnim izvajanjem usposabljanj želijo okrepiti mladinsko (ulično) delo in predajati strokovne vsebine, ki so potrebne za uspešno delovanje na področju mladinskega uličnega dela. 

Cilji usposabljanja so krepitev kompetenc posameznika za delovanje na področju mladinskega uličnega dela, z načrtovanjem in izvajanjem usposabljanja slediti potrebam deležnikov mladinskega uličnega dela (mladi, izvajalci_ke, lokalne skupnosti, odločevalci_ke …), zagotoviti izmenjavo znanj, izkušenj, veščin na področju mladinskega uličnega dela ter omogočiti mreženje posameznikov_ic in organizacij, ki delujejo na področju mladinskega uličnega dela. 

Letos bo usposabljanje potekalo nekoliko prilagojeno, in sicer v dveh delih. Prvi, teoretični del bo potekal v spletni obliki (webinar) v štirih terminih. Drugi del pa je bolj praktičen in bo potekal v živo, takoj, ko bo to mogoče.  

Program prvega dela usposabljanja bo vseboval:  

  • osnove in širši kontekst mladinskega uličnega dela: definicije, mladi, prosti čas, javni prostor, mladinsko delo;  
  • pristope mladinskega uličnega dela;  
  • načela mladinskega uličnega dela;  
  • faze uličnega dela. 

Začetek usposabljanja bo v ponedeljek, 11. 5. 2020 od 16.00 do 19.00.  Nadaljni datumi usposabljanj so sledeči: 14. 5., 18. 5. in 21. 5. 2020 od 16.00 do 19.00.

Rok prijave je 5. 5. 2020. Prijaviš se lahko tukaj 

Dostop do Facebook strani Mreže Mlade ulice je na voljo tukaj