Javna tribuna: Dostojno delo – prekarne oblike zaposlitve

Vabljeni na javno tribuno z naslovom Dostojno delo, ki bo 26. marca od 16.00 do 18.00 v Kinu Šiška (Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana).

Da so se prekarne oblike zaposlitev v zadnjem desetletju intenzivno obrnile v obliko nereguliranega razraščanja, je posledica sistemske politike. Država in nadzorni organi, ki so odgovorni za zakonsko izvrševanje, več kot očitno ne želijo nadzirati in odpravljati škodljivih oblik zaposlitev, ki se pojavljajo na trgu, saj je v tem času zmanjšala inšpekcijska mesta, hkrati pa sredstva namenila za spodbujanje samozaposlitev, ki danes v večini primerov pomenijo prekarne oblike zaposlitev.

Zato se je Gibanje za dostojno delo in socialno družbo odločilo, da organizira javni pogovor, ki bo skupaj s strokovnjaki na področjih filozofije, ekonomije, sociologije in sindikalizma, pomagal odpreti družbeni dialog in nuje sprememb korporativno miselnih vzorcev.

Kot so še poudarili ob najavi dogodka, so pravične usmeritve na trgu dela nujne, preden take oblike dokončno postanejo samoumevne kot ena od glavnih na trgu dela.

Obvezne so prijave. Prijavite se lahko tukaj.

FB dogodek.